Om oss

Ensemble Blå

Distriktsmusikerne på SortlandOM OSS


Ensemble Blå er distriktsmusikergruppa fra den blå byen Sortland. Klavertrioen består av Sindre Myrbostad på klaver, Lisa Isabel Holstad på cello og Anna-Sofia Ulfsax på fiolin. For tiden er Maria Eikefet vikar for Anna-Sofia Ulfsax.


Trioen opptrer jevnlig med det klassiske standardrepertoaret for klavertrio. De spiller også i Lofoten og Vesterålen symfoniorkester og ulike kammermusikalske konstellasjoner samt produksjoner for barn og unge. Trioen driver Sortland Kammermusikkserie og er svært aktive i Ny Musikkuka og i Sortland Kammerensemble.Anna-Sofia Ulfsax (født 1982) er utdannet ved Universität der Kunste i Berlin, der hun tok mastereksamen i fiolin i 2008. Etter det har hun frilanset i forskellige orkestre og ensembler i Norge, Sverige og Danmark. Anna-Sofia er en allsidig fiolinist med intresse for å improvisere og musisere utover sjangergrenser. I januar 2015 begynte hun å jobbe som distriktsmusiker på Sortland.


Lisa Isabel Holstad (født 1984) er utdannet cellist fra Norges Musikkhøgskole og Universitetet i Stavanger. Lisa har siden høsten 2012 vikariert som distriktsmusiker på Sortland i kombinasjon med kortere engasjement i blant annet Nordnorsk Symfoniorkester samt ved Hålogaland Teater. Lisa er kunstnerisk leder for Norges første cellofestival "Cellolyd i Lofoten".


Sindre Myrbostad (født 1971) har studert piano ved musikkonservatoriet i Tromsø, ved det kongelige musikkonservatoriet i Århus (Danmark) samt ved Høgskolen for musikk i Hamburg (Tyskland). Myrbostad spiller konserter både som solist og kammermusiker. Han har vært ansatt som distriktsmusiker i Sortland siden august 2004.VIKAR: Maria Eikefet (født 1989) er utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Etter studiene har hun vært aktiv som frilansfiolinist, og vikarierte første gang i distriktsmusikerstillingen på Sortland i 2013. Maria er fast medlem av det prisvinnende kammerorkesteret Ensemble Allegria og er også daglig leder for orkesteret.